Ta temperaturen med Innovameter

Allt tar alltid dubbelt så lång tid som man tror och så har det så klart varit även för oss. Men nu går vi äntligen live med vår hemsida och våra tjänster.

Gratis hjälp till innovatören

Hos Innovastart ger vi hjälp till självhjälp för innovatören. Det där som kan få en riktigt vass idé att lämna ritbordet eller garaget och få möjligheter att utvecklas, på riktigt. Att skaffa finansiering och samarbeten. Och för det krävs det en hel del tankearbete men framför allt en affärsplan.

Därför ger vi innovatörerna hjälp till självhjälp genom att steg för steg visa hur man monterar ihop sin egen affärsplan som i sin tur ger intressenterna och investerarna en snabbare och effektivare möjlighet att vaska fram just de idéer som de kan tänka sig att investera sina pengar och sin tid i. Man skulle kunna säga att vi är innovationens Ikea där du får tydliga instruktioner och monterar själv.

9 av 10 idéer blir kvar i byrålådan

Det största problemet idag är att så få idéer får chansen att ens visa upp sig för en investerare, en hub eller en sciencepark. Tid är en bristvara och det tar tid att bedöma en idé, att få fram de fakta som kan underlätta att bedöma ifall den här idén är något att gå vidare med.

Hjälp till investerare att hitta mogna idéer

Innovastart vaskar fram de bästa och mest mogna idéerna till investerarna. Vi ger innovatören de möjligheter de sällan annars får mot investerare och samarbetspartners som får tillgång till redan mogna och arbetade idéer med färdiga affärsplaner att välja bland. Kan det bli bättre?

Innovametern mäter styrkan i din affärsplan

Med vår Innovameter ser du tydligt hur långt du kommit i utvecklingen av din affärsplan, ifall du gjort en prototyp, om du funderat över din marknad, dina resurser. Helt enkelt hur mogen din idé är för marknaden därute.

Den visar bland annat marknadspotential, innovationspotential  och branschprofil. Ju närmare 100 poäng desto större är din möjlighet att fånga en investerares intresse eller att hitta samarbetspartners som kan hjälpa dig vidare med din innovation.

Den visar intressenterna hur mogen du och din idé är och hjälper till att vaska fram dom bästa kandidaterna. Och allt är gratis för innovatören.

Det mäts för lite

”Ett stort problem idag”, säger Claes Norinder, ”är att det i innovationsbranschen mäts för lite. Både mål, hur många, hur mycket, vilka och hur effektivt utfallet blev. Det spenderas miljoner idag på sådant som kanske inte ens har en rimlig chans eller på att leta efter innovationer istället för att hjälpa innovatörerna att skaffa fram just det material eller dom siffror som efterfrågas. Vi hjälper dom med det.”

”Hos oss är det verkstad istället för bara en massa snack”, säger Claes Norinder, som nu vill se att betydligt fler innovationer får den chans de förtjänar och inte tappas bort i byråkratin eller faller mellan stolarna för att ingen orkar eller har tid. Vi vill ge innovatörerna den, oftast enkla, hjälp de behöver för att komma betydligt närmare sitt mål.”

Välkommen att kika in till oss på Innovastart

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.