Venture Cup – IDEA – 2018

Venture Cup och Innovastart är öppet för nästa säsongs nya idéer.

Vi finns för dig som vill ha mer hjälp för att starta och komma vidare med din idé för att bygga företag.

Venture Cup IDEA riktar sig mot nya affärsidéer med tillväxtpotential och skalbarhet. Denna tävling hjälper dig att ta din idé till nästa nivå med hjälp av feedback från såväl community som vårt professionella nätverk. Gränsen för att vara med och tävla går vid 100 000 kr i intäkter.

Hur tävlar jag?

För att vara med och tävla laddar du upp din idé här på plattformen. Du väljer själv hur du vill presentera din idé på bästa sätt. Du kan välja att beskriva din idé genom 1000 ord, 60 sekunders videopitch och 3 bilder. Detta är också det maximala som juryn bedömer. Vi rekommenderar att du använder både text och media för att uppmärksamma din idé maximalt.

Tips är att lämna in din idé i tävlingen så snart som möjligt medan tävlingen är öppen. Genom detta ökar du dina chanser för att få mer feedback på din inlämnade idé och du kan interagera med såväl community som feedbacksgivare på plattformen. Du kan även förbättra din idé: fram till deadline den 1 november kan du uppdatera din inlämnade idé.

OBS! Du kan välja vilka delar av din idé som du vill ska vara öppen för allmänheten och vilka delar som du önskar att endast juryn (som skrivit på sekretessavtal) kan se. Detta genom att fylla i rutan “hidden information”.

Vem vinner?

Venture Cups jury utnämner de 20 mest intressanta idéerna och belönar dessa med 5000 kr vardera.

Mer information och regler kring tävlingen hittar ni i dokumentet “Regler”.

Nu har du säkert insett att du inte har något att förlora genom att tävla, så vad väntar du på? Ladda upp din idé och kicka igång din entreprenörsresa.

Lycka till!