Ta temperaturen med Innovameter

Allt tar alltid dubbelt så lång tid som man tror och så har det ... Read More
Analytics 01 500x300 1

Allt tar alltid dubbelt så lång tid som man tror och så har det så klart varit även för oss. Men nu går vi äntligen live med vår hemsida och våra tjänster.

Gratis hjälp till innovatören

Hos Innovastart ger vi hjälp till självhjälp för innovatören. Det där som kan få en riktigt vass idé att lämna ritbordet eller garaget och få möjligheter att utvecklas, på riktigt. Att skaffa finansiering och samarbeten. Och för det krävs det en hel del tankearbete men framför allt en affärsplan.

Därför ger vi innovatörerna hjälp till självhjälp genom att steg för steg visa hur man monterar ihop sin egen affärsplan som i sin tur ger intressenterna och investerarna en snabbare och effektivare möjlighet att vaska fram just de idéer som de kan tänka sig att investera sina pengar och sin tid i. Man skulle kunna säga att vi är innovationens Ikea där du får tydliga instruktioner och monterar själv.

9 av 10 idéer blir kvar i byrålådan

Det största problemet idag är att så få idéer får chansen att ens visa upp sig för en investerare, en hub eller en sciencepark. Tid är en bristvara och det tar tid att bedöma en idé, att få fram de fakta som kan underlätta att bedöma ifall den här idén är något att gå vidare med.

Hjälp till investerare att hitta mogna idéer

Innovastart vaskar fram de bästa och mest mogna idéerna till investerarna. Vi ger innovatören de möjligheter de sällan annars får mot investerare och samarbetspartners som får tillgång till redan mogna och arbetade idéer med färdiga affärsplaner att välja bland. Kan det bli bättre?

Innovametern mäter styrkan i din affärsplan

Med vår Innovameter ser du tydligt hur långt du kommit i utvecklingen av din affärsplan, ifall du gjort en prototyp, om du funderat över din marknad, dina resurser. Helt enkelt hur mogen din idé är för marknaden därute.

Den visar bland annat marknadspotential, innovationspotential  och branschprofil. Ju närmare 100 poäng desto större är din möjlighet att fånga en investerares intresse eller att hitta samarbetspartners som kan hjälpa dig vidare med din innovation.

Den visar intressenterna hur mogen du och din idé är och hjälper till att vaska fram dom bästa kandidaterna. Och allt är gratis för innovatören.

Det mäts för lite

”Ett stort problem idag”, säger Claes Norinder, ”är att det i innovationsbranschen mäts för lite. Både mål, hur många, hur mycket, vilka och hur effektivt utfallet blev. Det spenderas miljoner idag på sådant som kanske inte ens har en rimlig chans eller på att leta efter innovationer istället för att hjälpa innovatörerna att skaffa fram just det material eller dom siffror som efterfrågas. Vi hjälper dom med det.”

”Hos oss är det verkstad istället för bara en massa snack”, säger Claes Norinder, som nu vill se att betydligt fler innovationer får den chans de förtjänar och inte tappas bort i byråkratin eller faller mellan stolarna för att ingen orkar eller har tid. Vi vill ge innovatörerna den, oftast enkla, hjälp de behöver för att komma betydligt närmare sitt mål.”

Välkommen att kika in till oss på Innovastart

Other Posts
Show image of Startup Tools that Help Get Funding for Your Business scaled

Learn how Innovastart startup tools can improve your business plan and secure funding.

Innovastart supports entrepreneurs in securing funding and resources for successful business establishment. Tools streamline processes for investor attraction and funding.
0Z mplt 1920x1080 02

How to build a successful startup ideas explained

Startup business idea workflow and funding explained: Startups need to follow a specific process to get their business ideas taken off. This process involves connecting with investors, securing funding, and preparing for success in the market.
businesspeople meeting 940x622 05

Arenastart strategic innovation partner

Innovastart partners with Arenastart to connect Swedish startups with global investors. Arenastart prioritizes scalable startups and provides investment opportunities. Innovastart offers startup tools and templates for business plans and funding options.
gowest

The GoWest effect: Exploring impact in Startup Funding

For three days, Claes Norinder participated in the dynamic GoWest startup investment conference. The ... Read More
Other Categories